Alternatief voor Fitibit Charge 2 – Polar A 370 Activity Tracker

Alternatief voor Fitbit Charge 2 – Polar A 370 activity tracker. De Polar A370 activity tracker bewaakt je conditie, slaap en gezondheid, en laat je weten hoe populair je bent door te synchroniseren met je mobiele meldingen. Het heeft een behoorlijk groot scherm en continue hartslag monitoring, Maar de echte actie gebeurt wanneer je de mobiele app start.

Polar A 370 Activity Tracker

Polar A 370 Activity Tracker Waterdicht

€ 169,-

Bekijk de VIDEO

Het heeft niet alles maar wel hartslagbewaking, slaap tracking en een solide ontwerp maken dit een behoorlijk felle concurrent van Fitbit’s vlaggenschip tracker de Fitbit Charge 2. Bovendien is er voldoende gelegenheid om je pols te pimpen met kleurrijke bandjes.

Download Nederlandse Handleiding Polar A 370 activity tracker:
Download NL handleiding (307 downloads)

Polar A 370 Activity Tracker Kopen?
VOORDELEN:
Helder en helder scherm, nauwkeurige hartslag- en afstandscontrole, gedetailleerde slaap- en hartslaganalyse, goede grafieken en motiverende feedback
NADELEN:
Scherm is te lang en stijf, meldingsopties zijn beperkt, geen ingebouwde GPS, duur

Deze activity tracker heeft een aantal interessante functies en er is potentieel voor een nuttig apparaat – vooral als je op zoek bent naar gedetailleerde slaapanalyse en een reeks fitnessfuncties. Het gebrek aan ingebouwde GPS is echter frustrerend omdat er veel apparaten zijn die dit aanbieden zonder dat je meteen veel meer geld moet betalen. Het is niet de meest comfortabele tracker die we hebben getest.

Wat is het?

De Polar A370 is een activity tracker voor het dragen om de pols. De fitness trackert meet continu je hartslag, inclusief je hartslagzone, evenals je verbrande calorieën, stappen en afstand. Het is waterdicht tot 30 meter, wat betekent dat het geschikt is om in te zwemmen en er is een lijst met meer dan 100 sportprofielen waaruit je kunt kiezen wanneer je een training start om de statistieken te wijzigen die worden weergegeven op het startscherm.

De Sleep Plus-functie biedt gedetailleerde slaapanalyse, inclusief duur en kwaliteit. De Polar Flow-functie kan worden ingesteld om je een persoonlijk loopprogramma te bieden welke kan variëren van 9 tot 15 weken.

Ondanks het feit dat je een groot aantal trainingsprogramma’s hebt die GPS vereisen, plus een redelijk groot prijskaartje voor een activity tracker, heeft de A370 geen ingebouwde GPS en vertrouwt daarom op je smartphone – vervelend als je liever zonder je mobiel gaat rennen. Wanneer gekoppeld gebruikt het de GPS op je smartphone om de afstand te volgen.

Het geeft je ook meldingen, zoals sms-berichten en e-mails, wanneer deze worden gesynchroniseerd met je mobiel.

Hoe is het om te dragen?

Hoewel de band slank en comfortabel is, is het scherm vrij lang en stijf en heeft het de neiging om over de pols uit te steken. We merkten dat het begon te schuren toen we het lange tijd droegen.

Het is niet mogelijk om de meldingen te kiezen die je wilt ontvangen van de tracker – je kunt ze allemaal in- of uitschakelen, wat niet ideaal is als je een bijzonder actieve WhatsApp-groep of een drukke e-mailaccount hebt maar toch agenda-alerts wilt.

Hoe goed geeft het fitnessinformatie weer?

Het scherm is helder en helder waardoor het gemakkelijk te lezen is tijdens het sporten. Informatie over dagelijkse activiteitsniveaus en slaapstatistieken worden weergegeven op het apparaat. Dagelijkse activiteiten worden onderverdeeld in hartslagzones, die misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Na elke training geeft de tracker feedback over de voordelen van lichaamsbeweging – dit kan een handig motivering instrument zijn als je een onwillige sporter bent.

De bijbehorende app heeft extra’s toegevoegd voor het bijhouden van slaap, inclusief geavanceerde analyse van de kwaliteit en de duur van je slaap, naast een handige percentage-indicator van hoeveel van je rustperiode werkelijke slaap was, en hoe vaak je ‘s nachts werd gestoord.

Je dag is opgedeeld in activiteitenniveaus in de app (lopen, hardlopen, trainen, fietsen), waardoor je beter kunt zien hoe lang je onderweg bent. We houden echt van de grafieken die worden gebruikt om gegevens in de app weer te geven en de gedetailleerde en informatieve feedback over activiteiten is een echte bonus.

De iOS-app kan snel navigeren dankzij de tabbladen onder aan elk scherm om tussen meetwaarden te schakelen. De Android-app heeft echter nog niet het ontwerp met tabbladen.

Hoe nauwkeurig is het?

De afgelegde afstand op basis van stappen en hartslag werden met zeer weinig fouten bijgehouden. De stappen waren een beetje ingetogen tijdens het lopen en rennen waardoor je gaat denken dat je minder hebt gedaan dan in het echt. De stappen overschat tijdens ons alledaagse routinescenario welke taken omvat zoals boodschappen doen en schoonmaken.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Elk apparaat wat je hier op de website vind is getest op de duurzaamheid van het scherm en de A370 slaagde met vlag en wimpel – dit houd in dat je het apparaat tijdens het sporten kunt dragen zonder je zorgen te hoeven maken over beschadiging.

Polar beweert dat je vier dagen batterijlevensduur krijgt met één keer opladen. We hebben vastgesteld dat dit accuraat is op basis van ons gemiddelde gebruiksscenario.

Als je nog meer analyse van uw aerobe conditie wilt kun je de A370 koppelen met de Polar H10 hartslagsensor om de Polar Own Index te berekenen. Dit evalueert je maximale zuurstofinname, of ‘VO2 max’ om je aerobe conditie te vertellen en hoe dit zich verhoudt tot mensen van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht. Dit is een goede functie voor het bijhouden van verbeteringen in gezondheid en conditie maar sommige apparaten zullen een VO2 max-schatting geven zonder de noodzaak voor een extra hartslagmeter.

Moet ik het kopen?

Mogelijk – dit apparaat geeft je gedetailleerde hartslag- en slaapgegevens alsook het volgen van dagelijkse activiteiten. Alle andere fitness-functies werken ook goed.

Polar A 370 Activity Tracker bestellen

Koop bij bol.com

Plaats een reactie