Garmin Fenix 5 Sporthorloge heeft indrukwekkend veel functies

Garmin Fenix 5 Sporthorloge

De Garmin Fenix 5 fitness-horloge is stevig en ontworpen voor multisport-tracking. Het heeft een ingebouwde hartslagmeter en maakt gebruik van zowel GPS als GLONASS voor het volgen van afstanden en locaties. Kan dit grote fitnesshorloge het flinke prijskaartje rechtvaardigen? We hebben het uitgedaagd om erachter te komen, dus lees onze volledige recensie voor meer informatie.

Garmin Fenix 5 Sporthorloge Kopen?
VOORDELEN:
Breed scala aan sporten en activiteiten bijhouden, helder kleurenscherm, duurzaam, nauwkeurig de activiteiten bijhoudt
NADELEN:
Duur, omvangrijk en zwaar

Garmin Fenix 5 Sporthorloge Kopen?

Dit omvangrijke sporthorloge zal niet voor iedereen zijn – sommigen hebben gewoon niet zoveel functies of een dergelijk robuust ontwerp nodig voor gebruik buitenshuis. Als u echter op zoek bent naar een apparaat om een overvloed aan activiteiten bij te houden en iets duurzaams nodig hebt voor gebruik buitenshuis, dan is de Fenix 5 een geweldige optie.

Wat is het?

Een sporthorloge vol met functies van Garmin. De Fenix 5 wordt geleverd in drie schermformaten – 42 mm, 47 mm en 51 mm – en er zijn verschillende riem opties beschikbaar. Er is ook een slijtvaste saffierzeefoptie, die ongeveer € 100 extra kost. Het heeft een kleurendisplay en een waterbestendigheid van 10 ATM, of 100 meter, wat betekent dat het kan worden gebruikt om te zwemmen of te snorkelen. 

Wat kan het?

Op het gebied van fitness en sporttracking is de Garmin Fenix 5 all-singing, all-dancing. Het bevat niet alleen alle gebruikelijke statistieken, zoals stappen, afstand en calorieën, maar heeft ook een database met meer dan 25 verschillende activiteiten die kunnen worden gemonitord – zoals indoor hardlopen, wandelen, mountainbiken, zwemmen in open water, golfen, krachttraining en zelfs (vreemd genoeg) parachutespringen. Zwemmers kunnen hun intervaltijd, slagen per lengte, tempo en afstand bijhouden. Tijdens het fietsen zal de Fenix 5 specifieke meetgegevens volgen, zoals rondetijd en rondesnelheid. De ingebouwde sensoren bevatten een hartslagmeter, versnellingsmeter, hoogtemeter, kompas en thermometer.

Voor locatie- of afstandsvolging maakt de Fenix 5 gebruik van zowel GPS als GLONASS, wat betekent dat u uw smartphone thuis kunt laten en een betere dekking krijgt dan die apparaten die alleen GPS gebruiken.

Hoe is de opzet?

Het installatieproces is snel en eenvoudig. Maak eenvoudig een account aan bij Garmin online of in de app en synchroniseer het vervolgens met het horloge. U kunt dit fitness horloge personaliseren en instellingen, zoals wijzerplaten of meldingsopties, op het horloge zelf wijzigen, zodat u uw smartphone niet elke keer hoeft te gebruiken. We merkten dat het een tijdje duurde om te leren waar al de verschillende instellingsmenu’s leefden en moest de handleiding een paar keer uitgraven.

Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

De Garmin Fenix ziet er duur uit en de bouwkwaliteit is goed – het scherm bleef ongedeerd tijdens onze krasbestendigheidstest. De riem was zacht en comfortabel, maar dit is een groot, zwaar sporthorloge dat niet voor iedereen geschikt is. Het weegt bijna 85 g, dus je zou het moeilijk vinden om te vergeten dat je het draagt. Als u slanke polsen heeft of wilt dat een apparaat elke dag op kantoor wordt gedragen, dan is dit misschien niet de beste keuze voor u.

Het kleurenscherm is helder en gemakkelijk te lezen, zelfs tijdens het sporten. Wanneer ingesteld op de activiteitsmodus, geeft het scherm fitnessgegevens weer in een groot lettertype met duidelijke subkoppen. U kunt door de schermen scrollen met de knoppen aan de zijkant voor toegang tot meer diepgaande gegevens, waaronder het hartslagscherm. Het heeft echter geen touchscreen, wat teleurstellend is voor een high-end apparaat en het moeilijker maakt om door gegevens te navigeren tijdens oefeningen met hoge intensiteit.

Hoe nauwkeurig is het?

Dit is een nauwkeurig sporthorloge. Tijdens het zwemmen heeft het uitstekend werk verricht door nauwkeurig de afstand, het tempo en het aantal slagen te volgen. Het doet goed werk van het volgen van afstand, stappen en hartslag. Het aantal verbrande calorieën was iets minder goed tijdens het lopen en ons routinescenario, waarbij de vloer wordt afgeveegd en de vaatwasser wordt geladen.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Als u nog nauwkeurigere hartslagmeting en gedetailleerde gegevensmetingen wilt, kunt u een Garmin-borstriem of een andere externe hartslagmeter aan dit apparaat koppelen.

Garmin beweert dat de Fenix 5-batterij twee weken meegaat in de smartwatch-modus of 24 uur tijdens het gebruik van GPS. We hebben meer dan twee weken batterij op één lading tijdens onze test, die is gebaseerd op het gemiddelde gebruik zonder GPS.

Moet ik het kopen?

Dit fitnesshorloge is all-singing, all-dancing, maar het is ook een prijzig vooruitzicht. Het is het meest geschikt voor mensen die zich bezighouden met het volgen van een breed scala aan sporten of activiteiten, inclusief beweging in de buitenlucht. We raden je aan er eerst een in de winkel te proberen, want het is een stevig stuk gereedschap.

Garmin Fenix 5 Sporthorloge - Grijs 2
Garmin Fenix 5 Sporthorloge

€ 549,-

Bekijk de VIDEO
Download Nederlandse Handleiding Garmin Fenix sporthorloge:
Download NL handleiding (810 downloads)

Plaats een reactie