Garmin Vivofit 4 Activity Tracker

Garmin Vivofit 4 – Goedkope Activity Tracker

Garmin Vivofit 4 activity tracker (met Nederlandse handleiding) is een om de pols gedragen activity tracker die alle basisfuncties vervult, zoals calorieën en stappen tellen. Indrukwekkend, Garmin beweert dat de batterij een jaar meegaat. Dus is het nauwkeurig en comfortabel genoeg en is het de moeite waard te maken om deze activity tracker te kopen? Om erachter te komen hebben we het op de proef gesteld en we onthullen alles in ons volledige overzicht.

Inclusief Nederlandse handleiding:
Download NL handleiding (2472 downloads)

Bestel hier de Garmin Vivofit 4 Activity Tracker

Koop bij bol.com

Garmin Vivofit 4 Activity Tracker

Garmin Vivofit 4 Activity Tracker kopen

VOORDELEN:
Nauwkeurig tijdens lopen en rennen, comfortabel, eenvoudig te gebruiken, lange levensduur van de batterij
NADELEN:
Gemakkelijk te krassen, app te ingewikkeld voor zo’n basis apparaat, geen hartslagmeter of ingebouwde GPS.

Dit is een klassieke Garmin activity tracker die de basics heel goed doet. Het is een van de beste eenvoudige apparaten die we hebben getest. Het heeft een klein scherm en is comfortabel om te dragen. De bewering over de levensduur van de batterij is een extra bonus. Het is goed, maar het zal niet genoeg functies hebben om echt enthousiast over te worden voor sporters.

Wat is het?

Een nieuw fitness polsband in de Vivofit reeks activiteiten-trackers. Het heeft een plastic polsbandje, een kleurendisplay van 1,5 cm en weegt slechts 25 gram.

De Vivofit houdt basisactiviteiten bij zoals stappen, afstand en verbrande calorieën. Het houdt ook de slaap in de gaten. Het heeft de Move IQ-functie, wat betekent dat het automatisch begint met traceren wanneer je begint met trainen.

Er zijn geen volgmodi voor specifieke oefeningen, zoals fietsen of krachttraining, dus je krijgt meer krediet voor beweging dan een bepaald type activiteit. Het zal ook minuten van intense activiteit volgen. Deze zijn verdeeld tussen matig en krachtig. Er is echter geen ingebouwde GPS of hartslagmeter, in tegenstelling tot de Garmin Vivosport of Garmin Forerunner 30.

Met behulp van de app kunt u een doel instellen voor het aantal stappen dat je neemt. Dit kan worden gepersonaliseerd op basis van uw activiteitenniveaus. Net als bij andere Garmin activity trackers, zal het je ook waarschuwen voor langdurige perioden van inactiviteit met een vibratie.

Volgens Garmin is de Vivofit 4 activity tracker waterdicht tot 50 meter en geschikt voor douchen, zwemmen, duiken en snorkelen. Met de TOE-TO-TOE functie kunt u een vriend uitdagen die ook een Garmin-apparaat gebruikt. Dan kun zien wie de meeste stappen in een periode van twee minuten kan uitvoeren. Er is echter geen ingebouwde GPS of hartslagmeter.

Hoe is het om te dragen?

Dit is een lichtgewicht en slank apparaat dat echt comfortabel is om te dragen. De siliconen riem is flexibel en maakt gebruik van een gespsluiting in de vorm van een horloge met veel gaten. Het gemakkelijk om op te doen. Het heeft ook een riemlus wat betekent dat de overtollige riem op zijn plaats wordt gehouden.

Hoe goed geeft het fitnessinformatie weer?

De tracker scherm is klein, dus je kunt niet veel gegevens bekijken op het apparaat zelf. De lettergrootte kan worden vergroot of verkleind. Door het lettertype te vergroten, lees je beter, maar het betekent ook dat er minder informatie wordt weergegeven, dus je moet door meerdere schermen bladeren. Het is niet helemaal duidelijk wat de symbolen binnen elk menu betekenen. We moesten ze in de handleiding opzoeken om ze te ontcijferen. Dit zal met de tijd gemakkelijker worden, maar we zouden graag willen dat het duidelijker is om mee te beginnen.

Tijd, afstand en stappen worden tijdens het sporten op het apparaat weergegeven. Het is basisinformatie, maar afstand kan nuttig zijn voor mensen die willen rennen en willen zien of ze hun doel in één oogopslag hebben bereikt.

Je bladert door het menu met een knop onderaan het scherm. Hoewel dit het eenvoudig te gebruiken maakt, is de knop klein en gelijk met de onderkant van het scherm. Dus het is moeilijk om op te drukken als u onderweg bent of aan het trainen bent.

Hoe nauwkeurig is het?

De Garmin Vivofit 4 Activity Tracker heeft goed werk verricht door nauwkeurig stappen te volgen, verbrande calorieën en afstand tijdens lopen en hardlopen. We stellen ook elke tracker op de proef in een alledaags scenario, waaronder vegen, laden en lossen van een vaatwasser en boodschappen doen. Stappen werden nauwkeurig vastgelegd, maar calorieën werden met ongeveer 50% onderschat. Wat betekent dat je denkt dat je minder calorieën hebt verbrand dan je denkt.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Waar deze tracker echt in uitblinkt, is de levensduur van de batterij. Het heeft een knoopcelbatterij, zoals een gewoon polshorloge, en Garmin beweert dat dit een jaar meegaat.

We testen de duurzaamheid van het scherm op elk apparaat in onze testlaboratoria. De Vivofit 4 krast gemakkelijk. Dat betekent dat je voorzichtig moet zijn als je niet wilt eindigen met een geschaafd en gekrast scherm.

De Garmin Vivofit 4 activity tracker koppelt met de Garmin Connect-app. Deze app heeft dezelfde lay-out voor elk Garmin-apparaat: van geavanceerde apparaten zoals de Fenix ​​5 tot en met de meest eenvoudige. Gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige tracker, kunnen de app in eerste instantie een beetje overweldigend vinden. Maar deze kan worden gepersonaliseerd om de statistieken en gegevens weer te geven die voor u het belangrijkst zijn.

Moet ik Garmin Vivofit 4 Activity Tracker kopen?

Dit is een erg goede basis activity meter en geschikt voor mensen die op zoek zijn naar nauwkeurige tracking van dagelijkse activiteiten. Plus af en toe een korte of lange wandeling. Het heeft echter geen geavanceerde sensoren. Dus als je in de loop van de tijd verbeteringen in conditie wilt volgen, zoek dan naar een apparaat met een hartslagmeter. Enthousiaste hardlopers kunnen ingebouwde GPS een handige functie vinden.

Inclusief Nederlandse handleiding

Download NL handleiding (2472 downloads)

Bestel hier de Garmin Vivofit 4 Activity Tracker

Koop bij bol.com

Plaats een reactie