Garmin Vivosmart HR + GPS Activity Tracker

Garmin Vivosmart HR + GPS activity tracker kopen? Wil jij de beste GPS Activity Tracker kopen waarmee je alles kunt doen? Dan zit je met de Garmin Vivosmart HR + GPS Activity Tracker helemaal goed: lopen, wandelen, hardlopen, fietsen, fitnessen en zwemmen. Met de Garmin Vivosmart HR + GPS kan het allemaal.

Garmin Vivosmart HR + GPS Activity Tracker

Topper

Garmin Vivosmart HR+GPS activity tracker

Garmin Vivosmart HR + GPS Activity Tracker met ingebouwde GPS

€ 159,-

Bekijk de VIDEO

Deze comfortabele activity tracker is niet ons hoogst scorende apparaat, maar je krijgt een heleboel fitnessgegevens. De Garmin Vivosmart HR + volgt de afstand nauwkeurig op met behulp van de ingebouwde GPS en kan de hartslag continu volgen via de geïntegreerde monitor.

Download Nederlandse Handleiding Garmin Vivosmart HR + GPS activity tracker:
Download NL handleiding (836 downloads)

Lees onderstaande review:

Duur maar met veel functies

De Garmin Vivosmart HR + zit boordevol functies, waaronder ingebouwde GPS, zodat deze kan worden gebruikt zonder afhankelijk te zijn van je smartphone. Het heeft ook veel geavanceerde loopfuncties. Het kost € 50 meer dan de reguliere Garmin Vivosmart. Is dat het waard? Bekijk onze volledige Garmin Vivosmart HR + beoordeling (review) om erachter te komen.

Dit is een wearable met veel fitness functies en het weet de meeste dingen goed te doen – het is comfortabel om te dragen, je krijgt een hele reeks diepgaande fitnessgegevens en het is ook accuraat. Het is echter niet ons hoogst scorende apparaat omdat het scherm helderder zou kunnen zijn en de test voor krasbestendigheid niet zo goed uit de verf kwam.

Wat is het?

Een handige activity tracker van Garmin met een monochroom LCD-display. Het heeft veel fitnessfuncties, zoals stap tellen, afstand volgen en slaapbewaking. Dankzij de ingebouwde GPS kun je je route volgen zonder dat je je smartphone mee hoeft te nemen. En met de ingebouwde hartslagmonitor kun je hartslagen per minuut in de gaten houden. Het apparaat heeft ook enkele geavanceerde hardloopfuncties, waaronder een virtuele pacer die uw tempo vergelijkt met een ingesteld doel. Het is waterdicht tot 50 meter, je kunt er mee zwemmen en het heeft een zwemstand.

De activity tracker ontvangt ook enkele slimme meldingen van de gekoppelde smartphone, inclusief sms-berichten, meldingen van telefoongesprekken en waarschuwingen via e-mail en agenda.

Hoe is het om te dragen?

De rubberen band is zacht en flexibel en zit comfortabel om de pols. Zoals bij veel fitness trackers, is het scherm langwerpig waardoor het niet achter kleding stukken blijft steken (mouwen). Maar als je kleine of middelgrote polsen hebt kan het zo zij dat de tracker een beetje over de rand van je arm gaat steken. Het display reageert goed, is wel wat dof en de oriëntatie kan verticaal of horizontaal zijn.

De Vivosmart HR + installeren is eenvoudig – je laat je leiden door de Garmin Connect-app op een Android- of iOS-apparaat.

Hoe goed geeft het fitness informatie weer?

De Garmin Vivosmart HR + kan continu HR volgen en voortdurend de activiteit tracering gegevens bijwerken, wat betekent dat je in één oogopslag precies weet wat je voortgang van de dag is.

Fitness gegevens worden heel duidelijk op het apparaat weergegeven dankzij het grote scherm en het grote lettertype waarin de cijfers worden weergegeven. Het is gemakkelijk om deze informatie zelfs tijdens het hardlopen te lezen. Het aanraakscherm (touchscreen) reageert snel waardoor het gemakkelijk is om door te bladeren en andere statistieken te bekijken tijdens het sporten.

We vonden echter een paar probleempjes. Het scherm heeft lichte schittering onder fel licht, wat betekent dat je af en toe moeite hebt om de menu’s te lezen als je een gaat hardlopen in de zon. Het display keert ook automatisch terug naar het tijd- en datumscherm. Dit is geen belangrijk probleem maar tijdens het trainen zou het leuk zijn om het in te kunnen stellen op de statistiek waarin je het meest geïnteresseerd bent, zoals stappen of hartslag.

In de Garmin Connect-app worden de dagelijkse stappen en slaaptijd grafisch weergegeven. Als je op een van de metingen klikt krijg je een gedetailleerdere uitsplitsing voor elke waarde, inclusief het aantal verbrande calorieën en de afstand voor stappen telling en een uitsplitsing van het slaaptype. Je kunt ook een overzicht bekijken van verbrande calorieën terwijl ze actief zijn, minuten intensief bewegen en trappen beklommen.

Er word veel informatie verstrekt door de app. Dit is een bonus als je de mogelijkheid wilt hebben om in gedetailleerde fitness gegevens te kunnen bekijken.

Hoe nauwkeurig is het?

De Vivosmart HR + is indrukwekkend nauwkeurig bij het volgen van stappen tijdens het lopen of hardlopen. Maar ook tijdens ons routinescenario, inclusief wandelen tijdens het winkelen en het uitladen van de vaatwasser presteert het uitstekend. Het was ook goed in het traceren van afstand met behulp van zowel een geschatte afstand op basis van het aantal stappen en de ingebouwde GPS.

Het tellen van calorieën was ook nauwkeurig, maar we ontdekten dat het apparaat worstelde met consistentie. Als stapvolgsysteem bijvoorbeeld altijd met 10% wordt overschat kun je nog steeds een verbetering in de loop van de tijd vaststellen. Dus we testen elk apparaat om erachter te komen hoe betrouwbaar elke meetwaarde wordt bijgehouden. We vonden verschillen in de nauwkeurigheid van het tellen van calorieën in dezelfde situaties tijdens onze tests.

Is er nog iets anders dat ik moet weten?

We testen elk apparaat om erachter te komen hoe eenvoudig het scherm is om te krassen. Helaas kraste deze activity tracker gemakkelijk en eindigde met een flinke jaap in het scherm. Wel jammer want het is een bijzonder prijzig apparaat. Je moet voorzichtig zijn wanneer je het draagt om te voorkomen dat het beschadigd raakt.

Garmin beweert een batterij levensduur van vijf dagen na één keer opladen. We hebben dit gecontroleerd met een gebruiksscenario op middelste niveau en het lukte ons om de duur van de batterij nog wat langer te rekken dan de aangegeven 5 dagen. Het gebruik van de GPS-functie zal dit overigens aanzienlijk verminderen tot maximaal acht uur.

Moet ik het kopen?

Als u een geavanceerde activity tracker wilt die hoge gegevensniveaus vastlegt, ingebouwde GPS heeft en deze koppelt met een app die diepgaande analyses biedt dan is dit een goed apparaat. Het is echter prijzig voor een activity tracker en de lage krasbestendigheid van het scherm was teleurstellend.

Als je een activity tracker wilt alleen voor het dagelijks volgen van activiteiten, zoals stappen tellen dan is de Vivosmart HR + de kosten niet waard – we hebben apparaten gevonden voor ongeveer de helft van de prijs die eenvoudig maar effectief zijn, zoals de Garmin Vivofit 3. Maar wil je alles en uitgebreid dan is dit apparaat zeker de moeite waard om te kopen.

VOOR: Nauwkeurige en diepgaande fitness gegevens, een goede levensduur van de batterij, geweldige functies, ingebouwde GPS

TEGEN: De app kan in het begin een beetje verwarrend zijn, slechte krasbestendigheid, monochrome weergave

Bestel hier de Garmin Vivosmart HR GPS activity tracker

Koop bij bol.com

 

Plaats een reactie