Huawei Band 2 Pro Activity Tracker

Met hartslagfunctie | Met GPS | Geschikt voor onderwater | Trackt oa: Wandelen

De Huawei Band 2 Pro is een van de nieuwste activity trackers van Huawei. Het heeft een indrukwekkende lijst met functies, waaronder een ingebouwde GPS en een hartslagmeter. Huawei beweert dat je ook per acculading een batterijduur van 21 dagen zult hebben. Dus is deze activity tracker een pro of een amateur? Lees onze volledige review om erachter te komen.

Topper

Huawei Band 2 Pro Activity Tracker

Huawei Band 2 Pro Activity Tracker

€ 69,-

Bekijk de VIDEO

Download Nederlandse Handleiding Huawei Band 2 Pro Activity Tracker:
Download NL handleiding (2022 downloads)

Wat is het?

Een activity tracker van Huawei. Het heeft alle gebruikelijke vaardigheden die we gewend zijn, zoals het bijhouden van slaap, stappen en verbrande calorieën. Er is ook een ingebouwde GPS, zodat je je afstand en route kunt volgen, zelfs zonder je smartphone, en een hartslagmeter. Het is waterdicht tot 50 meter, wat betekent dat het onder de douche gedragen kan worden en terwijl je zwemt, en de specifieke instelling voor het volgen van zwemmen rapporteert je zwemtijd en het aantal verbrande calorieën. Zoals met veel nieuwe trackers, heeft de Band 2 Pro een geleide ademfunctie die is ontworpen om het welzijn te bevorderen.

Het rechthoekige passieve matrix-OLED-scherm (PMOLED) heeft een aanraakgevoelige knop om door menu’s te bladeren en de riem is gemaakt van flexibel rubber. Je kunt ook kiezen om slimme meldingen van uw telefoon te ontvangen, hoewel je niet kunt reageren.

Hoe is het om te dragen?

Er is niets bijzonders nieuw aan het ontwerp van deze tracker. Het lijkt opmerkelijk veel op de Fitbit Alta HR. Het is echter slank en lichtgewicht en toen ik er mee trainde vergat ik bijna dat ik hem om had.

Hoe is de App?

Vervelend is dat er drie afzonderlijke apps die moeten worden geïnstalleerd tijdens het configuratieproces voor de Band 2 Pro. Ten eerste hebt je Huawei Wear en Huawei Mobile Services nodig die je door het koppeling proces zal begeleiden. De Huawei Health-app is dan nodig voor het bekijken en analyseren van uw gezondheidsgegevens. Het is verwarrend dat fitness-instellingen voor de tracker worden ingesteld met behulp van de Wear-app terwijl fitnessgegevens worden bekeken met de app Gezondheid. Idealiter zou alles via één app toegankelijk zijn.

Hoe goed geeft het fitness informatie weer?

Het scherm op de tracker is vrij klein. Hoewel de resolutie niet zo goed is als sommige andere is het grote lettertype duidelijk en leesbaar. Menu’s worden doorgescrold door op een kleine aanraakgevoelige knop op de rand van het scherm te tikken. De meetwaarden zoals lopen of rennen worden geselecteerd door de knop ingedrukt te houden. Het is verre van de gemakkelijkste manier om te navigeren en er is geen snelle manier om direct terug te gaan naar het hoofdscherm.

Het apparaat geeft live gegevens weer voor stappen, hartslag en calorieën, maar voor andere dingen moet je de app openen. Wanneer je een doel bereikt, trilt de tracker en wordt vuurwerk op het scherm weergegeven. Het is een leuke touch maar misschien niet genoeg aanmoediging voor diegenen die veel motivatie nodig hebben om naar doelen te streven.

Hoe nauwkeurig is het?

Deze tracker doet het goed als het gaat om nauwkeurigheid. We ontdekten weinig fouten bij het volgen van stappen, calorieën en hartslag tijdens lopen en rennen.

We dagen elke tracker uit tijdens een dagelijks scenario, zoals het laden van de vaatwasser, boodschappen doen en de vloer vegen. De Band 2 Pro had tijdens deze test wat moeite: onderschatten van calorieën en overschatten van stappen.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Huawei beweert dat je 21 dagen batterij per lading krijgt van de Band 2 Pro. Het kwam niet helemaal overeen tijdens de tests, maar het duurde wel meer dan twee weken gebruik voordat er weer opgeladen moest worden. Dat maakt het een van de langstlopende apparaten die zijn getest.

Elk apparaat word getest op duurzaamheid van het scherm, waardoor de Band 2 Pro met een diepe kras op het scherm werd achtergelaten.

Moet ik het kopen?

Mogelijk. Het heeft veel functies, met name voor een slimline-apparaat, en het is nauwkeurig bij het bijhouden van statistieken tijdens het lopen en hardlopen. Het is goedkoper dan vergelijkbare apparaten, zoals de Garmin Vivosport of Fitbit Alta HR en heeft een indrukwekkende levensduur van de batterij. Het is echter niet de gemakkelijkste tracker om in te stellen of te gebruiken.

Huawei Band 2 Pro Activity Tracker Kopen?
VOORDELEN:
Goed niveau van nauwkeurigheid, comfortabel om te dragen, ingebouwde GPS en hartslagmeter, lange levensduur van de batterij
NADELEN:
Langdradig set-up proces, moeilijk te gebruiken, schermbeschadiging tijdens duurzaamheid tests

Bestel hier de Huawei Band 2 Pro Activity Tracker

Koop bij bol.com

Plaats een reactie