Samsung Gear Sport Review

Met ruim 72 positieve reviews behoort de Samsung Gear Sport tot een van de beste smartwatches van 2019.

De Gear Sport is een van de nieuwste smartwatches van Samsung. Het heeft een indrukwekkende lijst met functies en de nu alom bekende draaiende rand voor het doorbladeren van menu’s. Maar hoe verbetert het zijn voorgangers? We hebben deze smartwatch onder de loep genomen. Lees hieronder de volledige recensie om erachter te komen.

VOORDELEN: Tal van smart functies, goede toegankelijk uitgebreide fitness-statistieken, indrukwekkend helder en helder scherm, nauwkeurige fitness-tracking, eenvoudig in te stellen en te gebruiken

NADELEN: Onnauwkeurige hartslag tracking tijdens oefening met lage intensiteit, aan de grote kant

Toen we voor het eerst naar de Samsung Gear Sport keken, voelden we dat deze veel potentieel had. En toen we het in ons lab testten, stelde het niet teleur. Er zijn echt handige slimme functies en een groot aantal fitnessfuncties; het zal zelfs je activiteit detecteren terwijl je danst. Dit is een indrukwekkende smartwatch.

Wat is het?

Dit is de nieuwste smartwatch van Samsung. Het is overal verkrijgbaar met de sportband, die verkrijgbaar is in zwart of blauw, en er is ook een klassieke lederen optie. Het touchscreen heeft een diameter van 1,2 inch en heeft een AMOLED-beeldscherm van 360 x 360 pixels. Net als andere Samsung-wearables maakt het horloge gebruik van het Tizen-besturingssysteem, dat compatibel is met Android- en iOS-smartphones.

Wat kan het?

Deze smartwatch combineert perfect fitnessfuncties en smart functionaliteit en er is ook niet veel dat het niet kan.

Je kunt SMS-berichten, WhatsApp-berichten en -oproepen ontvangen en erop reageren. Je kunt zelfs een oproep plaatsen via een sms of een agenda-afspraak toevoegen die betrekking heeft op die afzender. Je kunt muziek rechtstreeks vanaf het horloge afspelen via Bluetooth-hoofdtelefoons of luidsprekers, evenals Spotify gebruiken in de online- of offlinemodus. De Android Pay-app is ook geïnstalleerd, waardoor je eenvoudig op je horloge kunt tikken om producten te betalen.

Er is een ingebouwde GPS voor het volgen van je route zonder je telefoon en een hartslagmeter. Het horloge heeft ook tal van andere sensoren, waaronder een versnellingsmeter en barometer voor het volgen van bewegingen en veranderingen in atmosfeer of hoogte. Activiteiten worden automatisch gedetecteerd, wat betekent dat je de tracking niet handmatig hoeft te starten. Dit werkt zelfs voor dansen, als je langer dan 10 minuten blijft cha cha cha-en. De Gear Sport is waterbestendig tot 50 meter, dus het is geschikt om te zwemmen in zoet water, maar niet voor watersport of duiken.

Je kunt doelen instellen voor stappen, vloeren en calorieverbruik, evenals voor inname van water en cafeïne.

Hoe ziet de set-up eruit?

De set-up is eenvoudig: je hoeft alleen de relevante apps naar je telefoon te downloaden en de aanwijzingen op het scherm te volgen. Dit is met name eenvoudig als je een Samsung smartphone gebruiker bent omdat de S Health-app al is geïnstalleerd. Andere Android-gebruikers moeten dit downloaden, evenals de Samsung Gear-app.

Nadat het horloge met je smartphone is gesynchroniseerd krijg je een zelfstudie over het gebruik van de draaiende ring en zijknoppen om door meldingen en menu’s te bladeren.

Er is een overvloed aan aanpassingsmogelijkheden, evenals een speciaal instellingsmenu. Je kunt het horloge op het apparaat zelf aanpassen, bijvoorbeeld apps verplaatsen of verwijderen en snelkoppelingen toevoegen. Handig want dat betekent dat jij je smartphone niet volledig door moet spitten om de bijbehorende app te laden.

Hoe is het om te dragen en te gebruiken?

Hoewel dit een grotere apparaat is ziet het er gestroomlijnd en comfortabel uit. Het is kleiner dan de dikke Samsung Gear S3 maar groter dan de Gear S2 en is misschien wat groot voor kleinere polsen.

Zoals alle Samsung-wearables is het scherm uitstekend. Het is helder en het heeft gemakkelijk te lezen menu’s en apps. Het responsieve touchscreen in combinatie met de gebruiksvriendelijke roterende rand maakt deze smartwatch tot een genot om te gebruiken – het is eenvoudig om door menu’s te bladeren en door apps en fitnessstatistieken te bladeren. Er zijn echter een aantal manieren om toegang te krijgen tot verschillende schermen dus dit kan even duren voordat je het onthoudt.

Een van de zijknoppen brengt je naar het app-menu of startscherm en de andere is een terugknop. Je scrolt door apps met behulp van de draaiende ring en selecteert ze door op het scherm te tikken. Het touchscreen reageert en we hebben geen vertraging ondervonden bij het doorklikken naar een app. Door de ring van de wijzerplaat te draaien kom je meteen in je fitness-statistieken.

Hoe nauwkeurig is het?

De Samsung Gear Sport kan nauwkeurig de afstand, stappen en verbrande calorieën bijhouden. In de tests overdreef het de hartslag tijdens activiteiten met lage intensiteit, zoals wandelen of langzaam joggen, maar was accuraat in rust en tijdens activiteit met hoge intensiteit.

Tijdens het routinescenario, met inbegrip van het laden en lossen van de vaatwasser en het dragen van boodschappen, heeft het horloge zowel calorieën als stappen meer benadrukt dan we zouden willen.

Hoe is de levensduur van de batterij?

We hebben meer dan vier dagen batterij gemeten per oplaadbeurt van de Samsung Gear Sport – dat is de twee keer zo lang als de batterijlevensduur van de Apple Watch Series 3 (GPS). Het is gemakkelijk om op te laden met behulp van het magnetische laadstation.

Is er nog iets dat ik moet weten?

Deze smartwatch. de Gear Sport, slaagde met vlag en wimpel al de testen. Zelfs het scherm heeft de tests ongeschonden overleefd.

Moet ik het kopen?

Dit is een geweldig wearable met een indrukwekkend aantal nuttige en interessante functies en een echt goed ontwerp. Het is gemakkelijk in gebruik en het touchscreen is ook indrukwekkend. De nauwkeurigheid van het volgen van de hartslag tijdens activiteit met een lage intensiteit was het enige echte probleem dat we hebben aangetroffen en daarbij is het aan te aanraden om deze mooie wearables in een winkel uit te proberen als je kleinere polsen hebt om te zien of het wel of niet iets voor je is.

Bestel hier de Samsung Gear Sport smartwatch

Koop bij bol.com

Plaats een reactie